Wednesday, November 9, 2016

SHOPPING2 DI HUJUNG TAHUN...

Assalamualaikum dan hai semua....

fuhhhhh,, bersawang aku punya blog selama sebulan tak menghapdet perkembangan terbaru...gitewwww...

ok sedar tak sedar kita dah nak sampai ke hujung tahun 2016 sekejap je, pejam celik pejam celik dah bulan 11 dah...so, bagi yang perempuan2 ni bila dah hujung2 tahun macam ni satu je dalam fikiran diorang iaitu YES(year end sale)hihihi...

Ok, hari ahad hari tu aku gie lah jalan dekat bandar baru uda belakang jakel tu..so, kat situ yang mana duduk JB mesti tahu sana banyak butik muslimah contohnya ZAWARA,HAJRA,DREAMYZA DLL.Diorang kat sana sekarang tengah buat sale besar besaran contohnya macam butik HAJRA diorang sekarang tengah sales sampai 90% so harganya memang jadi murah gila kot..Aku sempat sambar 2-3 helai shawl dan instant shawl untuk aku dan mama aku.

Selain tu ZAWARA juga sekarang tengah sales juga aku sempat sambar baju kurung fesyen harganya cuma RM89 jeeee...Lagi satu bagi sape yang cari baju melayu untuk buat hantaran atau nak bagi hadiah dekat suami ke boleh pergi butik GRANDEUR harga baju melayu cuma RM80 sahaja...lagi jahitan semua kemas dan selesa untuk di pakai.



Aku juga ada pergi butik RADIUSITE tapi tak banyak barang yang ada sales dekat butik tu.Aku sempat sambar shawl sasmeen butterfly yang sekarang tengah trend ni..harga shawl tu cuma RM69 je..lagi cantik dan menarik hati aku.




Ok lepas pergi shopping shawl aku pergi pulak ke JBCC untuk cari barang makeup dan aku pergi dekat sephora dan diorang pun ada sales untuk barangan makeup diorang dan aku sempat sambar foundation dia..sebelum ni aku cuma pakai foundation maybelline tapi mungkin kulit aku tak sesuai..so, sekarang ni aku tukar pada jenama sephora pula,.and result dia memang best gila..tak bercapuk walaupun kau berpeluh..and lagi satu produk dia aku beli ialah bronzing powder by sephora juga...ni semua orang mesti tahu function bronzing powder, sekarang ni kan trend pipi kilat2(hihihi).
Aku juga ada beli grape water jenama caudalie. Function dia ialah sebelum kau sapu foundation dekat muka kau wajib sembur grape water ni biar kau punya muka tampak segar sepanjang masa dan mekap nampak berkilau gitewww..Produk ni pun kau boleh dapatkan di butik sephora juga,.



Last sekali aku pergi tengok2 dekat Pandora dia punya charm bracelet tu lawa gila..Tapi buat masa ni hanya mampu tengok harga je,.Mana taknya harga gelang masuk dengan dia punya charm tu RM1599(wowww)..Aku ada berkenan 1 cincin ni lawa sangat and surprisenya si dia cakap dia nak belikan buat hadiah...(bukan cincin tunang ye)..Kau rasa sape taknak bila orang nak belikan, betul tak? rezeki jangan ditolak musuh jangan dicari(kikiki)...And dapatlah aku hadiah cincin pandora walaupun bukan emas tapi cukup bahagiakan aku.



Itu saja untuk entry kali ini boring2 tak tahu nak buat apa baiklah update blog yang dah sebulan tak disentuh ni...ok bye uolls jumpa lagi bila aku rajin nak update lah ye,,.tengok mood datang ke tak..(hihihi)

eyza_xoxo93

Wednesday, October 5, 2016

MAKE UP CAN MAKE US SELF-CONFIDENCE IS HIGH RIGHT OR NOT?


Hi all, Today I will discuss the issue on makeup and our self-confidence. I have read in magazines about the make-up can make us self-confidence higher, compared with no make-up skin. For girl,cosmetics can make you feel sexy and confident. Girl willing to get up early to make up for the sake of keeping up appearances itself from others or her favorite guy. 

There is also a make up solely to cover shortcomings,such as oily face with severe or to close the defect in the face like acne or acne scars. Make up for girl is also one of the attractions themselves to increase self-confidence when we have to work to meet with people or clients.



Men today also prefer girl who have high attractiveness as a girl who loves make up. For men, girl as it had the appearance of a very beautiful and very good at keeping her beauty.

But,at the same time girl also do not need make up with thick to increase self-confidence, but girl need to be confident their abilities,which is within oneself. Sometimes our skin need rest and free of makeup because makeup is also not good for our skin if we use continuously. Skin can also become unhealthy and grow acne because it also we will be a lack of confidence.

So, the girlswere out there, we actually do not need makeup to overdo or use makeup to cover up for her shortcomings for improve self-confidence. Because confidence is born out of our feelings are not confident with yourself.
Girls power in your hands.!!!





eyza_xoxo93


Monday, October 3, 2016

KU SANGKA GURAUAN, TETAPI???..

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA...

Pergh,tajuk hari ni macam gempak jer..(hihihi)..Sekian lama tak update almaklumlah banyak keje tertangguh, hari ni pun curi2 masa untuk update..Ok kita teruskan pada mukaddimah yang nak diceritakan pada hari ini iaitu (jeng,.jeng,.jeng.,)
Ok ceritanya begini semalam aku kerja dan rehat macam biasa balik pukul 2.30 tunggu bf datang ambik..Bf aku ni biasa dia memang makan kat rumah aku.Sebab mak aku yang suruh sebab kesian kat dia asyik nak beli je, so, mak aku ajak makan je kat rumah aku biar jimat sikit duit tu..(untunglah dia)..
selepas makan tu, mak aku ada cakap dengan bf aku jadi ke nak tunang hujung tahun ni..Aku mcam blurr sikit bila masa diorang rancang ni tanpa tanya aku dulu pulak tu,..Sebelum ni bapak aku ada cakap dengan aku pasal ni, tapi aku buat bodoh  je sebab aku pikir ni semua hanyalah gurauan semata2..Tapi bila mak aku dan bg aku bersuara maknanya betul lah tu..
Mak aku ada cakap nak buat besar besaran sikit, yelah sebab aku ni satu satunya anak perempuan dia. Tapi pada pandangan aku pulak,tak payah lah besar besaran sangat cuma tunang je kot..Aku kalau boleh nak sesimple yang boleh, save budget lah katakan,  nanti masa nikah barulah kita buat besar bsaran sikit ,, betul tak?.Itu ikut fikiran aku lah, tapi zaman sekarang ni semua nak ikut trend..
Tapi pagi tadi bf aku ada telefon aku, dia cakap yang boss dia dah tahu pasal kitorang nak bertunang hujung tahun ni,..Boss dia cakap dia nak sponsor semua barang hantaran semua..(syukur alhamdulillah)..Kurang sikit perbelanjaan kitorang..(hihihi)..Ok sekarang ni masalahnya aku sapa yang nak tolong ek? nasib baik bulan ni ada dapat duit undi, so, bolehlah beli barang sikit2..Aku ni bukannya tahu sangat persiapan apa yang perlu untuk bertunang ni,yang aku tahu persiapan diri aku je,,.Nanti hujung bulan ni kakak bf aku cakap dah boleh beli barang persiapan semua, tapi masalahnya barang apa yang aku perlu beli..(blurr sekejap).Tapi nasib baik kakak dia boleh tolong sikit untuk persiapan barang tu semua.
Biasalah orang berpengalaman macam dia ni mesti lah tahu semua,, barang2 murah semua dia tahu kat mana..Kakak bf aku ni dia dah biasa uruskan orang kawin dan orang bertunang tu yang dia tahu semua tempat yang murah tapi terbaik(kualiti  tiptop)..Aku yang tak tahu apa@ ni ikut jelah..
Ok satu dalam pikiran aku ni masa hantaran nanti,aku nak bagi bf aku ni cupcake(kata ikut trend kn).Tapi tak tahu pulak sape yang dekat area JB ni ada buat tempahan cupcake lawa2 mcam dalam gambar ni..


Oleh kerana, aku nak buat tema colour merah macam ni, so. perisa dia mestilah red velvet..Sebab aku dan bf aku ni penggemar kek red velvet..Warna merah tu pulak aku dapat inspirasi daripada family CHE TA lah yang bergambar masa percutian dorang hari tu..

aisyah dhia rana
Ok mesti dalam otak korang warna mcam gambar atas ni merah gila(merah makngah),tapi aku suka dengan warna ni..So, mungkin inilah warna tema aku masa bertunang nanti..Apa2 pun tungguy je dalam update yang akan datang nanti (tungggggguuuuuu....)

Oklah itu saja yang aku nak update hari ni ...Sesiapa yang ada cadangan tu boleh lah komen dekat bawah ni and pada sesiapa yang kenal pembuat cupcake area JOHOR BHARU ni macam dalam gambar di atas boleh juga komen atau bagi link dsb nya... 
ok bye2 uolsssssss semua


eyza_xoxo93




Thursday, September 22, 2016

SAMSUNG GALAXY TAB A "7.0" for my mom

Assalamualaikum 
Hai semua,  macam lama je tak update blog... Maklumlah , Sibuk keje memanjang (hihihi).. Ok hari tu Iolls kan ada buat entry yang handphone iolls pecah retak seribu... Ok dan, sekarang ni iolls dah jumpa pengganti baru iaitu tablet SAMSUNG GALAXY TAB A "7.0"... Tapi tablet tu iolls bagi, my mom dia, cakap senang nak, tengok fb wassap semua.. Besar sikit katanya..Maklumlah dah tua2 ni mata kurang penglihatan.. (Baiklah mama hamba turut perintah). Sebelum ni iolls dah survey tablet tu harga dia memang berpatutan sangat cuma RM799 including GST.. 
Jadi hari isnin tu berdesup lah iolls pergi Aeon lepas balik kerja semata2 nak beli tab tu.. Sebab my mom bising dia cakap bosan duduk rumah takde hp.. Tu yang berdesup pergi, anything for my mom ok.. 
Function tablet tu memang mesra alam,  siap ada mode untuk kanak2 lagi... Pada yang ada anak2 kecik tu boleh laa belikan untuk anak2 belajar semua.. (Jangan di ajar main game pulak).. Bila iolls tengok my mom punya tablet tu iolls rasa macam nak, beli jugak... Bukannya apa,  senang nak update blog tak payah nak on2 pc lagi .. Yelah kalau nak update kat handphone.. Macam kecik sangat je... Ok boleh laa bulan depan iollss grab untuk iolls punya pulak(hihhihi)  ok lah tu je yang iollss nak sembang2 dekat, blog hari ini... Bosan pulak hari ini takde keje.. Tapi yang bestnya hari ini kerja separuh bari... (Huhuhu lompat, Bintang sekejap)...  Ok lah uolls tengok lah gambar tablet iolls belikan untuk my mom ni... Ok kalau nak tengok function lebih boleh layari laman web ini... 

Ok bye see u next time... 


Eyza_xoxo93..

Monday, September 19, 2016

Steamboat Johnny's Restaurant


Assalamualaikum...
Hai semua,lepas 2 hari I tak update blog,hari ini tangan gatal je nak mengupdate blog ni..Padahal ada ke orang baca blog aku ni...
Ok I sebenarnya nak cerita pasal hujung minggu hari tu, tekak ni ingin sangat nak makan steamboat dekat restaurant Johnny's tu. So, ape lagi I pun contact my boyfriend and ajak dia pergi Aeon tebrau untuk makan kat sana. Sekitar pukul 12.20 tengah hari kitorang sampai sana. Nasib hari itu tak ramai orang so, boleh lah terus masuk and duduk, sebab selalunya dekat sana time hujung minggu mesti penuh dekat restaurant tu. Kitorang pun start pilih menu apa untuk dimakan,oleh kerana I punya target memang cuma nak makan steamboat,so kitorang order steamboat je. Harga steamboat dekat sana memang sangat berpatutan korang boleh lah try cuba makan di sana.
Kitorang decide ambik yang pakej steamboat untuk dua orang makan harganya murah sahaja dalam RM32 lebih.. Korang juga boleh pilih kuah apa yang korang suka sama ada sup atau tomyam (bagi kuah tomyam korang akan dicaj sebanyak Rm10 macam tu lah I tak ingat). I decide nak kuah sup je, sedap sikit, pakej yang I order tu cuma dapat bihun,ayam,udang,telur (2 biji),sayur kubis dan kailan dan banyak lagi lah...Kalau untuk 2 orang memang cukup sangatlah tu semua..
Itu pun kitorang makan memang dah kenyang gila nak habiskan tu semua...(hihihi).. Bagi korang yang ada family tu boleh lah bawak family korang makan dekat sana sebab harga memang sangat berpatutan.. Iollss makan hari tu siap 10% caj dan 6% gst siap air sekali cuma RM53.50. (Itu harga untuk 2 orang makan ye).
Ok lah Iolss tak nak cerita banyak uolls tengok gambar yang iolss sediakan ni..




Tgk bf iolss mkan tak pandang kiri kanan dah...(hihihi)
Ni gambar curi bf iolss dengki
 Ok lah bagi korang yang nak tahu lebih lanjut atau nak tahu mana lokasi restaurant Johnny's terdekat di temppat korang boleh klik sini 
Johnny restaurant.. ok itu saja untuk hari ini.
Bye2..


Eyza_xoxo93





Friday, September 16, 2016

STRAWBERRY SHOWER GEL AND FROSTED CRANBERRY SHIMMER LOTION BY THE BODY SHOP

ASSALAMUALAIKUM ..

Hello all!!! I want to tell a story about product that I use for my daily life. I have one problem to facing the dry skin, and now I've found a solution by using the company's bath product from THE BODY SHOP. This product given name STRAWBERRY SHOWER GEL. Well, the only thing that motivated me to pick up this product is one of source this product is STRAWBERRY. Everyone must know that strawberries are a source of natural antioxidants and help in rejuvenating the dull, tired skin and good for dry skin, in addition smell fragrant and sweet. The price is very reasonable and everyone can afford to have it this product. 

Beside that, after you use this scent bath products will remain in the body until 2-3 hours, it made me interested in this product. This soap-free shower gel contains real strawberry seed oil. It has deliciously sweet scent.,This product can be obtained by purchasing online at this website: www.thebodyshop.com.my


Another product that I use from TBS  is FROSTED CRANBERRY SHIMMER LOTION. I was use this product almost 5 months and the result is very interesting me because this product is shimmer if you put at your skin. Benefit of this product is, shine all season long with this juicy-smelling shimmer lotion, your skin feeling softer and smoother, contains top note cranberry seed oil from CANADA. The lotion is absorbs in your skin quickly and is non-sticky and not to creamy. I love the fragrance. This product it was not available online and you must buy at TBS store. 

my skin was shimmer and soft after use this lotion and no more dry skin.
Thank you THE BODY SHOP. 




So, I recommend for everyone to use this product. After you use you will satisfied with this product.

ThankYou

eyza_xoxo93

Thursday, September 15, 2016

DEENA EMIR SAH BERGELAR ISTERI KEPADA PELAKON SAHARUL RIDZWAN

ASSALAMUALAIKUM

Tahniah di ucapkan buat pasangan pengantin baru iaitu pelakon SAHARUL RIDZWAN dan juga pemilik  WRAP BOUTIQUE HOUSE, QAABILA DEENA EMIR.. Pasangan dua mempelai ini selamat diijab kabulkan pada pagi tadi di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin Putrajaya.
Pasangan ini juga dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan sendiri iaitu MOHAMED AKIR EMIR. Saharul juga telah memberi mas kahwin sebanyak RM300 dan menghadiahkan lima dulang hantaran berbalas tujuh dulang hantaran dari pihak perempuan.
Baru2 ini umum juga mengetahui bahawa Saharul Ridzwan pernah dikaitkan dengan ramai artis perempuan, tapi ternyata itu semua gosip semata2. Sekarang semua ini terjawab dengan pernikahan ini.. Kecantikan DEENA EMIR juga memang tidak dapat disangkal lagi kerana wajahnya yang persis bak BARBIE DOLL. Dan dia juga berdarah kacukan Melayu Arab yang diwarisi oleh keturunan bapanya.
Majlis pernikahan ini dilakukan secara tertutup dan hanya dihadiri oleh keluarga kedua dua mempelai dan rakan terdekat sahaja. Di sini, saya ada menyediakan gambar sekitar majlis pernikahan yang berlangsung pagi tadi.


jelas terpancar wajah ceria di muka SAHARUL RIDZWAN.

 Majlis resepsi bersama peminat akan diadakan pada hari Ahad di Shah Alam. Saya doakan pada kedua mempelai ini agar bahagia dunia akhirat sehingga ke anak cucu.
Sekian dari saya hari ini, Assalamualaikum. Untuk gambar yang lebih menarik lagi silalah kunjungi instagram SAHARUL RIDZWAN.
bye.
eyza_xoxo93