Wednesday, November 9, 2016

SHOPPING2 DI HUJUNG TAHUN...

Assalamualaikum dan hai semua....

fuhhhhh,, bersawang aku punya blog selama sebulan tak menghapdet perkembangan terbaru...gitewwww...

ok sedar tak sedar kita dah nak sampai ke hujung tahun 2016 sekejap je, pejam celik pejam celik dah bulan 11 dah...so, bagi yang perempuan2 ni bila dah hujung2 tahun macam ni satu je dalam fikiran diorang iaitu YES(year end sale)hihihi...

Ok, hari ahad hari tu aku gie lah jalan dekat bandar baru uda belakang jakel tu..so, kat situ yang mana duduk JB mesti tahu sana banyak butik muslimah contohnya ZAWARA,HAJRA,DREAMYZA DLL.Diorang kat sana sekarang tengah buat sale besar besaran contohnya macam butik HAJRA diorang sekarang tengah sales sampai 90% so harganya memang jadi murah gila kot..Aku sempat sambar 2-3 helai shawl dan instant shawl untuk aku dan mama aku.

Selain tu ZAWARA juga sekarang tengah sales juga aku sempat sambar baju kurung fesyen harganya cuma RM89 jeeee...Lagi satu bagi sape yang cari baju melayu untuk buat hantaran atau nak bagi hadiah dekat suami ke boleh pergi butik GRANDEUR harga baju melayu cuma RM80 sahaja...lagi jahitan semua kemas dan selesa untuk di pakai.



Aku juga ada pergi butik RADIUSITE tapi tak banyak barang yang ada sales dekat butik tu.Aku sempat sambar shawl sasmeen butterfly yang sekarang tengah trend ni..harga shawl tu cuma RM69 je..lagi cantik dan menarik hati aku.




Ok lepas pergi shopping shawl aku pergi pulak ke JBCC untuk cari barang makeup dan aku pergi dekat sephora dan diorang pun ada sales untuk barangan makeup diorang dan aku sempat sambar foundation dia..sebelum ni aku cuma pakai foundation maybelline tapi mungkin kulit aku tak sesuai..so, sekarang ni aku tukar pada jenama sephora pula,.and result dia memang best gila..tak bercapuk walaupun kau berpeluh..and lagi satu produk dia aku beli ialah bronzing powder by sephora juga...ni semua orang mesti tahu function bronzing powder, sekarang ni kan trend pipi kilat2(hihihi).
Aku juga ada beli grape water jenama caudalie. Function dia ialah sebelum kau sapu foundation dekat muka kau wajib sembur grape water ni biar kau punya muka tampak segar sepanjang masa dan mekap nampak berkilau gitewww..Produk ni pun kau boleh dapatkan di butik sephora juga,.



Last sekali aku pergi tengok2 dekat Pandora dia punya charm bracelet tu lawa gila..Tapi buat masa ni hanya mampu tengok harga je,.Mana taknya harga gelang masuk dengan dia punya charm tu RM1599(wowww)..Aku ada berkenan 1 cincin ni lawa sangat and surprisenya si dia cakap dia nak belikan buat hadiah...(bukan cincin tunang ye)..Kau rasa sape taknak bila orang nak belikan, betul tak? rezeki jangan ditolak musuh jangan dicari(kikiki)...And dapatlah aku hadiah cincin pandora walaupun bukan emas tapi cukup bahagiakan aku.



Itu saja untuk entry kali ini boring2 tak tahu nak buat apa baiklah update blog yang dah sebulan tak disentuh ni...ok bye uolls jumpa lagi bila aku rajin nak update lah ye,,.tengok mood datang ke tak..(hihihi)

eyza_xoxo93

No comments:

Post a Comment